Ce este White-Label?
Să presupunem că te interesează o afacere de tip White-Label, dar nu ai toate informațiile necesare ca sa te apuci de o astfel de un astfel de business. În acest articol voi încerca sa dezvolt acest subiect prin câteva exemple simple. Am ales special imaginea articolului ca sa înțelegeți cum puteți face diferența în piață.
Hai sa zicem si că ești un copywriter independent cu o listă impresionantă de clienți din diverse segmente ale industriei. De-a lungul timpului, îți dai seama că unele dintre site-urile clienților tăi nu sunt atât de ușor de utilizat pe cât ar trebui să fie și nu sunt optimizate pentru SEO.
În acest caz, există o oportunitate de a vinde niște servicii în plus și de a câștiga niște venituri bune. Singura problemă este că vă lipsesc abilitățile, precum și resursele pentru a oferi aceste servicii suplimentare clienților dumneavoastră.
Aici intervine furnizorul de soluții de tip White-Label care se va ocupa de fiecare aspect. Furnizorul de White-Label vă poate scuti de durerile de cap și problemele legate de construirea propriei echipe și gestionare de la început până la sfârșit a unui astfel de proiect.
Tot ce trebuie să faceți este să vă asigurați că cunoașteți toate nevoile clienților și că termenele sunt bine stabilite cu partenerului dumneavoastră de White-Label. Furnizorul de White-Label se ocupă de fiecare necesitate a clienților tăi, în timp ce tu îți asumi creditul pentru toată munca. Frumos nu?
Am luat special un exemplu din afara industriei lemnului tocmai pentru a va arata ca White-Label se poate utiliza inclusiv la servicii, nu doar la produse.
Deci, iată ce înseamnă White-Label, pe scurt
Este un acord în care o companie ce produce bunuri și servicii pentru o altă companie, care ulterior reambalează și revinde produsele și serviciile sub propria marcă și logo.
Revenind la exemplul anterior, cu copywriter-ul va cumpăra servicii de dezvoltare a site-ului web și SEO de la un partener de White-Label și mai târziu își va pune propriul brand și revinde serviciile clienților existenți sau viitori.
Pentru orice domeniu exista White-Label inclusiv pentru cel desfășurat de noi la BD Lemntech. Dar hai sa aprofundam puțin ca să înțelegem corect acest aspect.
Care sunt beneficiile unui parteneriat de tip White-Label?
Produsele și serviciile de tip White-Label sunt acum utilizate pe scară largă de companii din întreaga lume. Dacă vă întrebați de ce acest mod de a face afaceri a devenit atât de popular, iată câteva beneficii pe care trebuie să le luați în considerare:
1. Parteneriatele de tip White-Label vă economisesc timp prețios
Putem asocia un exemplu mai general similar cu cel anterior, este destul de evident că un antreprenor nu poate avea cunoștințele tehnice, nici experiența si nici utilajele pentru a construi un produs de la zero. Chiar dacă antreprenorul ar încerca să facă totul singur, i-ar lua luni de zile și ar putea pierde bani prin ratarea mai multor oportunități.
2. Parteneriatele de tip eticheta alba vă economisesc banii
Un parteneriat de tip White-Label vă ajută să preveniți costurile inițiale substanțiale și cheltuielile suplimentare care vin cu gestionarea unei echipe interne cat si a echipamentelor de producție. Îți vei îndeplini toate nevoile la aproape o fracție din costul care altfel ar fi fost cheltuit pe echipe interne, resurse și un spațiu de lucru dedicat.
3. Parteneriatele de tip White-Label elimină riscurile
Dacă nu aveți experiență anterioară în construirea de produse și gestionarea echipelor interne, probabil că va trebui să vă petreceți cea mai mare parte a timpului jonglând între dezvoltarea de produse și o serie de alte responsabilități manageriale critice. Acest lucru ar putea avea un impact nedorit asupra calității produsului dvs., cauzând probleme în întreaga afacere.
Cu un parteneriat de tip White-Label , nu trebuie să vă faceți griji cu privire la dezvoltarea produselor. O companie ce oferă White-Label are o echipă dedicată de experți care se ocupă de toate sarcinile în numele dvs. Rezultatul este livrarea neîntreruptă, fără riscuri de produse.
4. Parteneriatele de tip White-Label oferă flexibilitate
Companiile cu White-Label vă permit să fiți flexibili atunci când oferiți produse. Îl poți alege pe cel care se potrivește cel mai bine nevoilor tale. Tot ce trebuie să faceți este să ne contactați si sa ne explicați ce produs doriți sa dezvoltați.
5. Parteneriatele de tip White-Label îmbunătățesc valoarea clienților
Amintiți-vă, succesul partenerului White-Label este legat de succesul dvs.! Dacă afacerea dvs. se descurcă bine și clienții sunt mulțumiți, în cele din urmă va deschide noi oportunități de a vinde mai multe produse cu eticheta alba .
Prin urmare, un furnizor de produse de tip White-Label este mai dedicat asigurării unui produs impecabil pentru clienții dvs.
Tipuri de produse și servicii cu etichetă albă
Acum că știm despre beneficiile unui parteneriat de tip White-Label , să aruncăm o privire mai atentă asupra tipurilor de produse și servicii de acest fel.
1 – Soluții B2B cu White-Label: antreprenorul revinde produsele cu etichetă albă de la terți către alte firme.
2- Soluții B2C cu White-Label: antreprenorul revinde produsele cu etichetă albă de la terți direct către consumatorii finali.
Cele doua exemple de mai sus sunt cele mai întâlnite modele de tip eticheta albă , există și alte servicii cu etichetă albă mult mai specifice industriei pe care vreți sa o abordați.
Pentru mai multe detalii referitoare la B2B și White Label, te rugăm să citești și articolul de <AICI!>